Fototapeter efter kategori - Eden trädgård

39 fototapeter

  • Liknande ämnen:
 

Fototapeter "Garden of Eden" - ett paradis i Ditt hem 


Tänker du att blommönster inte är något för dig? Att de är alltför gulligt, för charmigt eller som vissa skulle säga - för flickigt? Då har du uppenbarligen inte sett Myloviews utarbetade samling av blomtapeter med titeln "Eden Gardens". Blommorna på dessa
fototapeter har inte det typiska utseendet av poetisk ömhet. Myloviews blomtapeter är vilda, lite galna, och kan likna en målning gjord av någon som är påverkad av peyote eller målningar av Fauvismkonstnärer (som, uppriktigt, är nästan detsamma). Dessa blomtapeter visar en annan sida av blommor - en ovårdad, vildvuxen. Dessa är inte blommor som ska klippas för att se fina ut och stå prydligt i en vas. Dessa tapeter skildrar blommor som mer farliga och vulgära. Deras former är suddiga, som om de rörde på sig - eftersom samlingen "Garden of Eden" är precis den typ av drömlik äng där blommor kommer till liv. Låt dig inte luras av det paradisiska namnet– Edens lustgård, för det är inte detta Eden som var en lantlig plats av evig salighet, där Gud, människor, djur och växter levde i evig harmoni. Det är Eden som den syndiga människan blev förvisad ifrån - en oåtkomlig, mystiskt, kanske till och med farlig plats som framför allt är stängd och inte tillgänglig för det mänskliga ögat. Ursprunget till namnet Eden kan inte helt förklaras. Vissa talar om "lockelsernas trädgård" andra om "en bördig trädgård" och dessa är endast två av många teorier - men namnet Edens lustgård blev det allmänna namnet på den platsen. Därav kom idén till namnet för den här tapetkollektionen som presenterar ett paradis men samtidigt på ett hotfullt sätt. "Gardens of Eden" - är i plural för att indikera tvetydighet. I slutändan vet ingen hur Eden såg ut – det är som om det inte bara fanns en trädgård, utan många potentiella trädgårdar. Myloviews tapetblommor ser ut som sådana som kan vaktas av änglar med flammande svärd. De innehåller oskyldiga blommor som vi känner igen från ängar och trädgårdar som t.ex. blåklockor, violer och solrosor men som i psykedelisk stil ser farliga ut med en blanding av kitsch, konst och en mardröm. Samlingen "Gardens of Eden" är verkligen inte fototapeter för en fegis.

Tapeter med blommor som du inte känner till

Då uppstår frågan: När använder man då sådana djärva tapetmönster när man dekorerar sin lägenhet? Jovars, det är inte tapeter som passar alla inredningar. Som vi vet är det verkligen uttrycksfulla tapeter. Med blommor från "Gardens of Eden" krävs antingen ekonomiska medel, nästan minimalistiska miljöer, eller miljöer som kan bära upp sådana intensiva mönster. Vi har först och främst två alternativ som passar till serien "Gardens of Eden! Den första stilen är den dämpade, nästan råa interiören - föreställ dig en slags skandinavisk stil, men som saknar all värme och charm som vanligtvis kännetecknar sådan inredning. Tapeter från "Eden Gardens" är vad Edvard Munchs målning är för den skandinaviska konsten. Tapeterfrån den här serien passar också bra i minimalistiska inredningar: de som i hela sin konsistens behöver något som bryter mot tristessen. Sedan finns det också de inredningar som ligger åt det motsatta hållet av det dekorativa spektrumetet: de exploderande inredningarna med färger, mönster och strukturer där Gardens of Eden verkligen passar som handen i handsken. De kommer vara ett annat mönster, annan färgklick och bakgrunden för alla andra originella, fascinerande föremål. 

Den första stilen vi tänker på är boho - inspirerad av de bohemiska sätena i alla länder. En blandning av inspiration från hippies, indien, marocko och alla andra som du kan tänka dig. Det finns inga regler, så länge det är färgstarkt, flermönstrigt och intressant. Där passar blomtapeterna in som ser ut som om de målades av någon med hallucinationer. Det passar också med eklektriska interiörer som inreds i enlighet med bohostilen.– det blir omväxlande och originellt. Eklektriska interiörer i sig själva är ofta mindre karaktäristiska jämfört med bohostilen som har en mer etnisk inspiration. Tapeterna från serien "Gardens of Eden" kan tillföra en spännande atmosfär tillsammans med eklektrisk interiör, med det redan kompletterande heterogena arrangemanget. Du kan också använda tapeter av denna serien till att inreda i retrostil - även om det naturligtvist blir en mer modernistisk stil snarare än rustik retrostil.