Affischer efter kategori - Arkitektur • Affischer på vägg

Det kända ordspråket säger att när man skriver om musik är som att dansa om arkitektur.  Att ta bilder av byggnader och att måla byggnaderna kan jämföras med?  En gåta. För att inte fördjupa oss i diskussionen gällande estetik och filosofi vill vi bara säga en sak: Affisch med arkitektur är något som du vill ha i ditt hem. Allvarligt talat: Lita på oss. Det är en av de mest stilfulla och extraordinära och intressanta och dessutom de mest universella dekorationerna som man kan föreställa sig.  Oavsett om du väljer svartvita arkitekturaffischer eller om du snarare väljer en färgstark dekoration, kan du alltid vara säker på att den kommer att göra ett stort intryck. Därför ska du inte vänta och välja en arkitektonisk affisch som kommera tt passa in till interiören som du vill dekorera! Vet du inte hur du ska göra det?  Du har kommit till rätt ställe: Vi har några riktlinjer som du måste följa...

Affisch med Mykonosarkitektur

Affisch med Mykonosarkitektur

En affisch som visar medelhavsarkitekturen är en perfekt dekoration till fans av den grekiska kusten.
Affisch med Parisarkitektur

Affisch med Parisarkitektur

Den monumentala Pariskyrkan är ett arkitektoniskt mirakel. En affisch med denna majestätiska byggnad kan dekorera köket.
921 affischer
Affisch med Brooklyn Bridge

Affisch med Brooklyn Bridge

Utsikt över den monokromatiska Brooklyn bron är ett förslag till en eklektisk dekoration av barnrummet.
Affisch med Washington bridge

Affisch med Washington bridge

Arkitektoniska motivet används ofta vid dekoration av moderna bostäder. Detta utgör ett intressant komplement till helheten.
Affisch med gul lägenhet i Berlin

Affisch med gul lägenhet i Berlin

Hur ska man dekorera klassisk interiör? En affisch med utsikt över en gul byggnad är ett anmärkningsvärt förslag.
Affisch med italiensk arkitektur

Affisch med italiensk arkitektur

Färgglad och pittoresk utsikt i en italiensk stad kommer att presentera sig väl även i form av en klassisk grafisk affisch.
Affisch med färgglad stad

Affisch med färgglad stad

Minnen från Frankrike, affisch med utsikt över färgglad liten stad kommer att dekorera både hemmets vardagsrum och caféets interiör.
Affisch arkitektur i Uzbekistan

Affisch arkitektur i Uzbekistan

Vi rekommenderar affischer med utsikt över de vackraste asiatiska helgedomen.
Affisch med utsikt över Eiffeltornet

Affisch med utsikt över Eiffeltornet

Affisch med Parissymbol är en ovanlig dekoration till kontoret som ser till att interiören får en intrigerande karaktär.
Affisch med arkitektur i akvarell

Affisch med arkitektur i akvarell

Det är värt att komplettera arrangemang i retrostil med subtila tillsatser. Affisch med utsikt över ett klocktorn kommer att diversifiera interiören.
Affisch med modern arkitektur

Affisch med modern arkitektur

Om du inte vet vilket väggtema du ska välja väljer du ett universellt arkitekturtema - det fungerar överallt!
Affisch med skyline

Affisch med skyline

En stor affisch kommer att förbättra interiörens utseende. 3D motivet är modernt och väldigt dekorativt.

  • Liknande ämnen:
 

Arkitektonisk affisch: grunden till en bra stil

När man använder sig av arkitektoniska motiv för dekoration av interiören kan det verka väldigt personligt. Varför? För att vi dekorerar byggnadens interiör med hjälp av byggnadens utsida inte sant? Om vi ska göra det tvärt om, då skulle vi vara tvugna att måla soffor, badkar och köksskåp på husfasader.

Okej låt oss lägga skämten åt sidan!  Ingen behöver en djupare förklaring varför affischen arkitektur har en stor dekorativ potential. Vacker bild som visar en av de vackraste byggnaderna i världen eller en helt okänd men en attraktiv byggnad är en stilig dekoration som kommer att ge väldigt mycket charm till varje interiör där du vill implementera den. Faktum är att byggnader är en av de mest varierande utsikter som man kan föreställa sig på grund av dess historiska värde och för att arkitekturens geografi förändras. Det är anledningen till att dekorationsidérna som vi presenterar här kommer inte att förbruka alla möjligheter som man kan använda arkitektoniska affischen till för dekoration av interiören, då de utgör endast en inspiration och grund som du kan bygga dina egna idéer på.

Hur ska man välja arkitektonisk affisch till inredningen?

Det kan tyckas som världens enklaste sak att välja en affisch med arkitektoniskt tema till en specifik interiör inte sant? Arkitektur och inredning som också kallas för interiörens arkitektur är faktiskt närbesläktade! Det handlar om något mer än att välja byggnadens stil som visas på affischen till inredningens stil som affischen ska dekorera. Det är inte så att ett vardagsrum som är dekorerat i shabby chic stil kommer endast se bra ut med en arkitektur affisch som visar ett charmigt lantligt hus eller en fin herrgård. Till den minimalistiska interiören kan man endast välja svartvit affisch med arkitektur. Oftast är det tvärtom!  Det är därför bättre att lägga märke till några objektiva kännetecken som:
  • Färgsättning: välj en affisch med arkitektur vars färger passar till interiören där den ska hänga i. Att något passar kan betyda olika saker men man kan utgå från att en sådan typ av tillsatser ska framtas som en kontrast eller som en färgharmoni. Om du letar efter något som du kan hänga på en ljusblå vägg då kommer en affisch som visar ljusblå kupoler på grekiska Santorinis kust att harmonisera den, men den kommer att utgöra en kontrast mot Berlins färgglada byggnader. Affischer med svartvit arkitektur kommer att passa till många olika interiörer förutsatt att övriga egenskaper kommer att vara lämpliga.
  • Format (storlek): proportioner är viktiga!  Ju mindre interiör desto mindre affisch behövs för dess dekorering och vice versa. Observera att det finns undantag.  En liten affisch kan användas i ett stort utrymme med spetsdekorationer och kan exempelvis hängas upp ovanför nattduksbordet eller placeras på en hylla. Å andra sidan kan en stor affisch i ett mycket litet utrymme vara vad hela designen som "utgör" hela inredningen och ytterligare dekorationer blir onödiga.
  • Stämning är något som är svårt att förklara eller hur? Stämningen är den allmänna känslan som en arkitekturaffisch ger och som andra affischer också ger. Ett exempel. Eiffeltornet kan ge olika intryck beroende på hur det fotograferas och kan ge intrycket av en kall industriell koloss eller verka vara den mest charmiga byggnaden som man kan föreställa sig.  Det skulle vara svårt att säga att en affisch med Eiffeltornet skulle se fantastisk ut i ett romantiskt sovrum. Allt beror på vad för typ av affisch det är!

Varför är det värt att använda sig av affisch arkitektur?

Arkitektur är en av dessa ämnen som är både uttrycksfulla och neutrala om man kan säga så. Vi använder inte ordet neutral i bemärkelsen tråkig! Det som menas med affisch med arkitektur är en sådan dekoration som man kan hänga upp i princip överallt och det kommer finnas en affisch som kommer att passa till sovrummet, till kontoret, till badrummet eller till och med till barnrummet. Inte alla affischteman har samma möjligheter.