Canvastavlor efter interiörer - Sovrum

Inredning av sovrummet är en fröjd. Nu behöver man inte bry sig om gästernas åsikt (vilket är fallet när det gäller vardagsrummet), eller komplicerade tekniska krav som ställs av dekoreraren av kök och badrum. I sovrummet kan fantasin släppas fri. Och göra det som vi alltid har drömt om att göra! Det är anledningen till att vi älskar våra moderna tavlor till sovrum. Det finns olika mönster här, eftersom temat är ej begränsat av några konventioner - du kan helt bokstavligen tillåta allt! Du kan välja tavla till sovrummet ovan sängen som föreställer en djärv och intim akt som du inte skulle våga hänga upp i vardagsrummet. Du kan också välja tavlor till väggen i sovrummet som återkopplar till dina intressen, men som ej passar som dekoration av andra utrymmen. Du kan också göra något radikalt nytt. Vadå? Läs guiden som har förberetts av oss så kommer du säkerligen finna en idé eller två...

139 tavlor

En bild med hjort kommer att passa flera smaker och inte bara dem som gillar fauna Den kommer att gillas av fans av moderna, unika dekorationer med karaktär. Denna typ av dekoration utgör kronan på verket i ett arrangemang i skandinavisk stil och minimalistisk stil. 

  • Liknande ämnen:
 

Drömsovrummet i tre steg: hur ska man utnyttja tavlor till sovrummet?

Erfarna dekorerare av interiörer kommer ofta att upprepa att det inte finns någon interiör som är enkel och problemfri att dekorera och som inte kräver något arbete: Det är i sovrummet som vi lär känna personens stil och smak. Varför ska det vara så? Det är enkelt: Vardagsrummet som är den representativa interiören, dekoreras med tanke på personer som kommer att besöka oss och är vårt hems ansikte utåt. Köket och badrummet är i sin tur inredningar som kan kallas nyttoutrymmen: deras inredning måste vara mycket nära besläktad med sin funktion, det är anledningen till att du inte har råd med dekorativa fyrverkerier här.

Vad ska man göra med sovrummet? Vi dekorerar verkligen sovrummet för oss själva och precis som vi gillar det. Hur ska man göra för att det ska vara en trevlig plats att påbörja och avsluta dagen på? Det är bäst att ta del av tavlor till sovrummet!  Hur ska man göra det? Det är inte svårt: Läs bara våra tips och du hittar en idealisk idé bland dem.

Steg 1: Tavlor i sovrummet måste skapa en atmosfär

Innan du börjar dekorera dina drömmars sovrum så ska du tänka på vilka känslor den bör bringa fram. Vill du känna dig som i ett rum i ett femstjärnigt hotell som har byggts på en paradisö vid ett varmt hav? Sovrummet bör vara ett kärleksbo för de förälskade? En plats som inspirerar dig? En tyst oas där du kommer att samla kraft? Ditt svar på frågan bör bero på vilka sovrumstavlor som du väljer. Exempelvis i paradisutrymmet så kommer tavlan för sovrummet som är dekorerat med marokanskt motiv eller med ett landskap med en strand att passa i sovrummet. Ett romantiskt inrett rum kräver romantisk dekoration, ta del av sovrumstavlor med Paris landskap samt med ett blommotiv. Ett avskilt sovrum kommer att se bra ut om du hänger målningar med minimalistiska motiv där.

Steg 2: Först det allmänna och sedan detaljer

Vet du vilken atmosfär som ska regera i ditt sovrum fast du inte har någon idé om vilka fina tavlor till sovrummet som kommer att vara mest lämpliga? Tänk på vilka färger, motiv och mönster som man kopplar till en viss aura och välj tavlor som passar in! Man vet att sovrummet ska vara intimt och sensuellt och därför passar den gula färgen inte in. Om du vill att sovrummet ska vara lugnt och tyst så kommer tavlor med uttrycksfulla, flashiga färger och abstrakta motiv att ej passa in. Kom ihåg att sambandet mellan detalj och allmänt ting måste fungera inom hela utrymmet: för att uppnå en enhetlig och harmonisk interiör så bör du välja dekorationer på ett sådant sätt att deras färger och motiv samspelar med hela rummets färgsättning och mönster. De behöver inte vara likadana, tvärtom så kan de kontrastera med varandra så vida de inte är valda helt slumpmässigt!

Var ska man hänga upp tavlor till sovrummet?

Nu vet du vilket motiv som ska väljas och du har en aning om hur sovrummet ska se ut – Perfekt! Nu ska man bara hänga upp den utvalda tavlan i sovrumsväggen.

  • De populäraste tavlorna är sovrumstavlor som hängs upp ovanför sängen, av den enkla anledningen att sovrumsväggen är en „förlorad yta“ och därför är det värt att dekorera den. Den kommer ändå ej att användas för att hänga upp hyllor eller något i den stilen.
  • Kom ihåg att du behöver inte hänga upp din tavla. Du kan alltid placera en mindre tavla på dina möbler eller luta en större tavla mot väggen.
  • Om du inte vill hänga upp en tavla så är det bättre att inte rama in den. Däremot om du vill hänga upp den så är det värt att rama in den då ramen ger den elegans och stil och ser till att en vacker övergång sker mellan canvastavlan och arrangemangets övriga element.