-45%   ERBJUDANDE

Väggdekor till väggen för vardagsrummet – Myloviews 8 TOPP mönster

Precis som eleganta smycken fullbordar skapandet ser väggdekorationer till att en vanlig inredning får ett helt nytt utseende. Om du har länge funderat över hur du ska fräscha upp utseendet på ditt vardagsrum utan att vända upp och ner på allt, är svaret enkelt att du ska satsa på väggklistermärken. På så sätt kommer vardagsrummet att få ett distinkt utseende och du kommer inte att arbeta lika hårt med förändringen.

I den här artikeln kommer vi att visa dig fördelarna med väggklistermärken till vardagsrummet. Vi kommer att ge dig en ledtråd om vad man ska tänka på vid val av mönster. Vi kommer att presentera också våra bestsellers. Tack vare dessa riktlinjer kommer valet av lämpligt dekorationsmotiv att gå som på räls.

Klistermärke med pastellrosor
Subtila blommor på väggen i vardagsrummet kommer att framhäva lägenhetens ljusa och feminina karaktär - myloview.se

Se varför det är värt att satsa på klistermärken till vardagsrummet

När vi undrar varför det är värt att satsa på väggdekor till vardagsrumsväggen. Fyra anledningar dyker då upp.

Först och främst är det ett sätt för en omedelbar förändring av interiören. Att byta ut möbler och måla om väggar eller ordna om utrymmet kräver tid och ansträngning. I det här fallet räcker det med att beställa det valda mönstret online. När mönstret väl anländer ska man bara finna den perfekta platsen för den på väggen.

Den andra fördelen är en väldigt enkel installation på väggen. Vardagsrummet kräver inga förberedelser och du behöver inte skydda möblerna eller golvet innan som man gör när man ska sätta upp tapeter. För att fästa dekorationerna behöver du bara en mjuk skrapa, som används för att dra bort skyddsfolien med det självhäftande lagret och trycka klistermärket jämnt mot väggen.

För det tredje finns det ett riktigt stort urval av tillgängliga mönster. Du kommer säkert att hitta alla dekorativa mönster du kan tänka dig. Tack vare detta kommer du att välja något oavsett stilen som du har arrangerat rummet i.

Minimalistiskt och abstrakt klistermärke
Ett klistermärke med ett marinblått abstrakt mönster är ett förslag för djärva entusiaster av modernitet - myloview.se

Det som också är viktigt är att, väggdekor till vardagsrummet kan hängas upp på valfri plats. Ovanför soffan, byrålådan, rabatten, under taket eller i rektangulära stuckaturutrymmen. Mönstret behöver inte täcka häla väggens plana yta.

Läs också: Ljusa tapeter till sovrummet - rankning av de intressantaste lösningarna

Vad ska man lägga märke till vid val av väggdekor till vardagsrummets vägg?

Våra experter lyfte fram tre faktorer som bör följas vid val av mönster. Stilanpassning är väldigt viktigt. Ett sparsamt mönster kommer att passa in i en interiör med minimalistisk design. Inredning i glamourens anda kommer däremot att passa in i ett fininrett utrymme. Detta säkerställer arrangemangets harmoniska utseende.

Färgsättningen utgör också ett viktigt kriterium. Det finns två varianter att välja mellan. Du kan satsa på färgglatt väggdekor till vardagsrumsväggen som livar upp inredningen eller satsa på tonade dekorationer som kommer att utgöra ett lent tillbehör. Det är också värt att lägga till sina passioner och intressen när man letar efter ett dekorativt motiv.

Klistermärken till vardagsrummet – TOPP 8 mönster som kommer att förändra din interiör

Klistermärken till vardagsrummet som valdes av våra specialister visar väldigt olika presentationer. Inspirationen utgjordes av det avlägsna Japan, exotiska växter, kartografi samt boho-stilen som för närvarande är väldigt fashionabel. Förslagens mångfald gör att du säkerligen kommer att hitta ett perfekt alternativ för dig.

  • Världskarta

Ett av kriterierna för att välja ett mönster, som experterna uppmärksammade, var ens egna passioner. Det är därför klistermärket med världskartan fanns med bland förslagen och som kommer att gillas av fans av resor till fjärran länder. Eftersom en sådan presentation kommer att ta upp en stor del av väggen kan du ta del av en komposition i dämpade toner - i pasteller eller i grått. På så sätt kommer klistermärke till vardagsrumsväggen att passa in på ett harmoniskt sätt till inredningen och kommer inte att dominera den. Den minimalistiska varianten utan text är ett utmärkt förslag.

Klistermärke karta
Klistermärke med världskarta kommer att understryka din förkärlek till resor till världens alla hörn - myloview.se

  • Abstrakt målning

Receptet för en tidlös dekorativ accent som kommer att se vacker ut oavsett trender som förändras är färgglad abstraktion med en målnings karaktär. Ett mönster som liknar spillda fläckar av skimrande färg och fria linjer är en lösning som passar både ett minimalistiskt och ett glamoröst utrymme.

Ett sådant mönster faller genast i ögonen och det är därför det ären jättebra lösning när man vill liva upp ett vardagsrum som hittills saknat karaktär. Färgerna på kompositionen ska matchas med textilierna i vardagsrummet.

Ett klistermärke med en abstrakt komposition
En pastell med abstrakta klistermärken kommer att fungera i ett minimalistiskt arrangemang i glamourens anda - myloview.se

  • Mönster i 3d

Fastän mönstret inte behöver täcka hela ytan så finner man också klistermärken i 3d i offerten för vardagsrumsväggen som kommer att optiskt förstora en liten yta. Geometriska mönster med en rumslig form är perfekta för denna roll. Det kan vara ett mosaikmönster med oregelbundet arrangerade element som sticker ut eller kollapsar inåt.

En mosaikimiterande betong kommer att se bra ut i en industriell interiör, i en glamorös marmor, och träklossar kommer se bra ut i ett ekoarrangemang.

  • Blomstergirland

Grejen med blommotiv är att de passar in i många olika arrangemang, och mönstret som valts av våra experter är verkligen unikt av två anledningar. Först imiterar föreställningen en målning med vattenfärger. Akvarellavbildningen är extremt delikat, så den kommer att passa som handen i handsken för en romantisk och minimalistisk styling.

För det andra är det ett klistermärke till vardagsrumsväggen som visar en blomgirland som kommer att dekorera utrymmet under innertaket. Så om det finns målningar, foton eller affischer på väggarna, kommer en sådan komposition inte att kollidera med dem. Det är en perfekt lösning för ett mycket högt rum, eftersom ett sådant klistermärke kommer att göra utrymmet mycket mysigare.

Klistermärke med blommor och löv
Klistermärkets delikata tropiska mönster blir perfekt som ett tillägg till väggen ovanför panelen - myloview.se

  • Landskap i japansk stil

Om vi är kvar på ämnet mönster som imiterar målningar så har experter förberett ett till förslag. Det är ett japanskt mönster till 3D klistermärket till vardagsrummets vägg som visar ett asiatiskt landskap som målades med färger. Japandistilen är väldigt populär inom inredning då den kombinerar skandinavisk minimalism med körsbärslandets kultur. Det är anledningen till att det är ett utmärkt förslag.

En ytterligare fördel med detta förslag är att det målade landskapets rumsliga karaktär, i likhet med det tidigare nämnda 3d-mönstret kommer att optiskt förstora ett litet rum.

  • Boho stil

Boho-estetiken passar perfekt med inspiration från naturens värld och miljövänliga lösningar, samt med naturliga råvaror och textilier som är inne nu för tiden. Dekaldesignen som valts av experterna visar två handflator som håller en planet. Denna kosmiska och något magiska komposition kommer att ge en unik atmosfär till vardagsrummet, motsvarar en flätad fåtölj, macrame hängande på väggarna och en beigefärgad soffklädsel.

  • Tropiska växter

Väggdekorationer kan också ta dig till världens exotiska hörn, om du väljer ett mönster med tropiska löv. Sedan flera säsonger tillbaka har det funnits en trend som går ut på att introducera så mycket grönska som möjligt i inredningen i form av krukväxter. På så sätt kan du omge dig med grönska som lugnar dina sinnen och känner dig närmare naturen. Ett klistermärke med palmblad, ormbunkar eller monsterblad är en bra idé som komplement till en sådan inredning. Ett stort blad ovanför soffan räcker för att dekorera ett rum. Det är ett perfekt förslag för ekostilar, bohostilar och i urban jungle stilar.

  • Geometrisk sammansättning

En abstrakt komposition av olika geometriska figurer kan också dyka upp ovanför soffan i vardagsrummet. Ju mer du vill liva upp och göra vardagsrummet mer dynamiskt desto mer färgstarkt och uttrycksfullt bör mönstret vara. Denna lösning är väldigt originell vilket gör att du kan skapa en unik inredning.

Fördelen med en sådan presentation är att den kommer att fungera bra även i ett mycket litet rum, eftersom kompositionen inte kommer att överväldiga den. Du kan i sin tur välja två matchande mönster för ett rymligt vardagsrum och placera dem till exempel på motsatta väggar.

Har du valt ditt klistermärke till vardagsrumsväggen som kommer att dekorera ditt rum?

Du vet redan hur du ändrar utseendet på ditt vardagsrum. Väggklistermärken i vardagsrummet med ett geometriskt, blommigt eller abstrakt motiv kommer att introducera en ny kvalitet till interiören, och du kommer att få ett uppfräschat arrangemang. Varje design som föreslås här utgörs av många olika varianter. Vi uppmanar dig att bekanta dig med hela vårt sortiment på hemsidan Myloview.se.