-55%   ERBJUDANDE  Det är endast:  
kvar.
Dölj
Om Oss
Bestallningar
Våra material

Inspirationskällor - Canvastavlor - Vardagsrummet

Canvastavla The Great Wave off Kanagawa

Canvastavla The Great Wave off Kanagawa

Bildnummer: #117800942
Material: Canvastavla
Storlekar: 30 x 20 cm
98,71 SEK
Ändra storlek

Arrangemang på vågor det vill säga att vi hänger upp det kända japanska träsnittet

Trender som förekommer i inredningsvärlden och i modet är tillfälliga.  Konst är däremot placerad på den motsatta sidan. Den är hållbar och tidlös. Trots att år, årtionden och århundraden har gått så har konsten fascinerat oss med sin intensitet. Det är anledningen till att väggmålningar med reproduktioner av mästerverk är ett perfekt recept för en elegant och ett icke åldrande arrangemang. Om det japanska träsnittet Stora Vågen i Kanagawa av Hokusaia, utgör det dominerande elementet i stilen kommer vi att erhålla en inredning med en unik kvalitet.  I originalet är det ett verk med små storlekar. Om vi vill att föreställningen ska ta över utrymmet ska vi satsa på canvas i storformat. 

Frågan är om vårt vardagsrum måste ha en orientalisk karaktär så att vi kan hänga upp en sådan reproduktion på väggen. Överraskande lösningar kommer att passa i inredningsvärlden. Det är därför värt att satsa på en effektiv eklektism. I detta fall kommer eklektism att uppstå på två nivåer. Först och främst kommer vi att kombinera japansk konst med typisk europeisk design. För det andra är det ett verk som kommer från första halvan av 1800-talet som vi placerar mellan retromöblerna som är inspirerade av 60 och 70 talen. Det kan vara en överraskning för de flesta men ett sådant arrangemang kommer att presentera sig väldigt vackert och harmoniskt. 

Exemplet med japansk reproduktion är det bästa beviset på att målningar tryckta på duk inte behöver vara extravaganta eller måste pulsera med färger så att den nuvarande stiliseringen får en helt ny karaktär. "Den stora vågen" är ett träsnitt som är nedtonat och visar landskapet. Men den dynamiska kompositionen ser till att det går inte att dra bort ögonen från den! Precis som modern abstrakt konst kan vända ett arrangemang upp och ned, revolutionerar Hokusaias träsnitt också rymden, även om den gör det på ett typiskt japanskt sätt - med känsla och finess.